Introductie: Hemel(s)water

29 september 2015
Introductie: Hemel(s)water

>Wie zijn de personen achter jullie initiatief?

“WIC (Albert Jansen) werkt met de volgende partijen samen om tot pilot projecten te komen:

  • PB International (Arran Kassens)
  • i3 Innovative Technologies (Jan Henk Hanemaaijer)
  • Heijmans (Dick Timmermans)
  • Kampong (Arjen van Ree)
  • Ecodorp Boekel (Ad Vlems)
  • Amsterdam Rainproof (Irene Poortinga).

Met drinkwaterbedrijven wordt in sommige gevallen samengewerkt. Daarnaast worden nu ca. 20 verschillende initiatieven uitgewerkt o.a. met BlueCity010, Buiksloterham, Hutspot Hotspot, etc….. Ook buitenlandse projecten in Vlaanderen, Indonesië en Benin worden nu besproken.

Waarom doen jullie mee met de Challenge Stad van de Toekomst?

Hemel(s)water is een nieuw concept voor drinkwater bereiding in Nederland met een concrete technische productinnovatie. Dit kan leiden tot nieuwe businessconcepten voor huidige of nieuwe stakeholders als ook een aangepaste taak voor de inspectie op de leefomgeving. Voor drinkwaterbedrijven kan het een begin van een transitie zijn van centrale naar decentrale productie en aangepaste regelgeving voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.”

Wat hopen jullie uit de Challenge Stad van de Toekomst te halen?

“Ontwikkeling van een plug en play wateropvang en productie-installatie. Of alleen behandeling als er al regenwateropvang is. Acceptatie van dit nieuwe concept en product bij de stakeholders zoals drinkwaterbedrijven, inspectie, horeca en de consument. Mogelijk een eigen IP positie (Patent en/of Know How). Ook de kans op ontwikkeling van het brand “Hemel(s)water” gaat verkend worden.”

> Wat vinden jullie zelf een mooi voorbeeld van stedelijke vernieuwing en waarom?

“Goede opvang en behandeling van Hemel(s)water maakt de stad ook voor water leefbaarder en circulair. Gebruik van membraantechnologie – in huis, sportvereniging, horeca, gebouwbeheerder, etc.. – leidt tot verser en puur water (gezonder), lost schaarste problemen (voldoende water) op en maakt een stad Rainproof (dus droge voeten)! Een bijkomend voordeel is dat het een koelend effect heeft op de warmer wordende steden. Opgeslagen regen kan ook benut worden voor warmte opslag.”