Introductie: Hotspot Hutspot

19 augustus 2017
Introductie: Hotspot Hutspot

> Wie zijn de personen achter jullie initiatief?

Bob Richters is initiatiefnemer van hotspot hutspot, stuurt de hele organisatie aan, regelt de administratie, en is verantwoordelijk voor de concept bewaking en verdere ontwikkeling van hotspot hutspot. Op elk van de vier locaties is een kok c.q. begeleider die de dagelijkse leiding over het restaurant heeft, en het team van vrijwilligers aanstuurt. Dorine Rüter is werkzaam als fondsenwerver voor de organisatie, en zet zich in om de back office te stroomlijnen zodat hotspot hutspot verder kan groeien.”

> Waarom doen jullie mee met de Challenge Stad van de Toekomst?

“Hotspot hutspot is bij uitstek een initiatief dat past in de stad van vandaag, die zich voorbereidt op de toekomst. Wij werken met jongeren en kinderen in achterstandswijken. Dit zijn de bewoners van de Stad van de Toekomst. Met onze activiteiten bieden we het hoofd aan vele uitdagingen die de stad kent, en helpen we kansarme jongeren hun weg te vinden. Samen met hen en de mensen in de wijk bouwen we aan een hechte en daadkrachtige samenleving. In een programma dat draait om het bouwen aan de Stad van de Toekomst, mag ons initiatief niet ontbreken!”

> Wat hopen jullie uit de Challenge Stad van de Toekomst te halen?

“Kansen voor nieuwe functies en locaties voor hotspot hutspot liggen voor het oprapen, maar naast het runnen van de huidige locaties hebben we weinig tijd. We willen daarom werken aan een stevige én flexibele organisatie met meer slagkracht, om als concept inhoudelijk, in omvang en geografisch te blijven ontwikkelen. We hopen hierbij ondersteuning te vinden via de Challenge.”

> Wat vinden jullie zelf een mooi voorbeeld van stedelijke vernieuwing en waarom?

We vinden o.a. The Stop in Toronto (Canada) een mooi initiatief. Een Community Food Centre waarbij het toegankelijk maken van voedsel en allerlei en sociale functies in de wijk met elkaar verbonden worden. De Canadese first lady die bij Hotspot Hutspot op bezoek was tipte ons over deze organisatie. We kunnen ons zeker vinden in de filosofie achter dit soort initiatieven en de professionele, integrale, ‘all-inclusive’ aanpak.”