Media-aandacht: BlueCity010

19 augustus 2017
Media-aandacht: BlueCity010

Update 12 oktober: het is definitief, Tropicana is aangekocht door BlueCity010!

Woensdag 7 oktober was een belangrijke dag voor BlueCity010. Op het programma stond namelijk de veilig van Tropicana, het felbegeerde zwembad dat al door een aantal ondernemers uit het netwerk gebruikt wordt als onderkomen. Het markante pand staat symbool voor heel BlueCity010, want zo stellen ze: “Dit voormalig subtropisch zwembad is bij uitstek geschikt om te laten zien, hoe een bestaand pand, dat haar functie verloren heeft, niet afgebroken hoeft te worden, maar hergebruikt kan worden door ondernemers.” Een landmark voor Rotterdam zo kunnen inzetten voor hun eigen project dat draait om hergebruik, kringlopen sluiten en zo duurzaam producten produceren.

En om 13:52 was het moment daar! Met een bod van 1,7 miljoen heeft BlueCity010 de bieding gewonnen.

Hetgeen resulteerde in een hoop felicitaties via de sociale media, en ‘Tropicana’ was zelfs voor een tijdje trending topic op Twitter.

Nu is het laatste woord aan Aegon, de schuldeiser, zo valt te lezen op de website van het AD. “Ik doe een oproep aan de bank om het ons te gunnen. De huidige huurders, de Aloha Bar en Rotterzwam, kunnen blijven zitten,” zo zegt Wouter Veer, investeerder van het BlueCity010 project tegen de krant.

Aegon laat maandagmiddag weten of ze het bod van BlueCity010 accepteert, zo is op NU.nl te lezen.

Video-impressie van Tropicana: