1.000 starterswoningen af te halen bij loket

11 april 2016
1.000 starterswoningen af te halen bij loket

Tijdens de Innovation-Expo op 14 april zal Challenge Stad finalist Urban Popup een AFHAAL-LOKET openen voor starterswoningen. Het AFHAAL-LOKET zal om 11:00 uur geopend worden door René van der Ent, Projectdirecteur Huisvesting Vergunninghouders van Platform “Opnieuw Thuis”. 

 “De enorme huisvestingsopgave is het decor waarbinnen oplossingen als die van Urban Popup grote impact kunnen hebben. Vooral nu zijn circulaire oplossingen in de bouw essentieel.” – René van der Ent 

Gemeentes met achterstanden op hun taakstelling worden uitgenodigd om hun urgentielijst in het AFHAAL-LOKET neer te leggen. Urban Popup gaat dan met geïnteresseerde beleggers aan de slag om in zeer korte tijd starterswoningen te realiseren in de leegstaande panden in de betreffende gemeentes.

Urban Popup is de maker van LOFT2GO, modulaire pop-up woningen in leegstaande kantoren. LOFT2GO zijn compleet demonteerbare én remonteerbare appartementen, die maatgemaakt worden aangeleverd op de bouwlocatie – de lege kantoorvloer. Productie van de inbouwpakketten wordt aangestuurd op basis van 3D laserscans van het pand, waardoor de maatvoering exact en de faalkosten zeer laag zijn. Urban Popup wil 1.000 starterswoningen realiseren in de komende 12 maanden.